CFO On Demand

Стабилното финансово управление позволява на финансовия директор да предоставя данни, които подпомагат създаването на дългосрочна визия, да се вземат информирани решения за това къде да се инвестира и дава представа за това как да се финансират тези инвестиции, ликвидност, рентабилност, парични средства и др.

Нашите CFO услуги...

Персонализирани решения, отговарящи на съвременните потребности на бизнеса

В JT Business Group Ltd предлагаме комплексни услуги за финансово управление, за да помогнем на вашата компания да постигне своите цели и задачи. Нашите услуги за финансово управление обхващат всички области на вашия бизнес, които включват използването на финансови ресурси - от инвестиционни решения до решения за разпределяне на дивиденти. В зависимост от вашите потребности можете да се възползвате от нашия CFO по поръчка на място или виртуален CFO.

 ...Могат да се обособят в три основни области:

Инвестиционни решения

Можем да ви помогнем да вземете информирани решения относно разпределението на финансовите ресурси за различни активи или проекти. Нашата цел е да увеличим максимално възвръщаемостта на инвестициите ви, като същевременно сведем до минимум риска. Можем да предоставим насоки за решения като например дали да инвестирате в нови проекти, да закупите ново оборудване или да разширите дейността си на нови пазари.

Решения за финансиране

Можем да ви съдействаме при набавянето на средства от различни източници за финансиране на дейността на вашата организация. Нашата цел е да гарантираме, че организацията ви разполага с достатъчно средства, за да изпълнява задълженията си и да инвестира в нови възможности. Можем да предоставим съвети за решения като например дали да емитирате дълг или собствен капитал, или да потърсите финансиране от външни източници като банки или инвеститори.

Решения за изплащане на дивиденти

Можем да ви помогнем да вземете решение за разпределяне на печалбата между акционерите под формата на дивиденти. Нашата цел е да намерим баланс между необходимостта от възнаграждение на акционерите и необходимостта от запазване на печалбата за бъдещи инвестиции. Можем да предоставим насоки за решения като например колко да се изплати под формата на дивиденти и дали да се реинвестира печалбата в бизнеса или да се разпредели между акционерите.

...и съчетават четири основни функции:

Търсите експертен съвет?

Обадете ни се сега или запазете БЕЗПЛАТНА консултация!

Счетоводителят е полезен за управление на ежедневните финансови задачи, за осигуряване на съответствие и за поддържане на точни документи. Въпреки това има редица причини, поради които можете да се възползвате от финансов директор по поръчка, дори когато вече имате счетоводител:

  1. Стратегически финансови насоки: Финансовият директор по поръчка предоставя стратегически финансов опит извън задачите на счетоводителя. Той може да ви помогне да вземете информирани решения за финансовото бъдеще на вашата компания, да създадете дългосрочни финансови планове и да се справите със сложните финансови предизвикателства, свързани с растежа.

  2. Финансово планиране и прогнозиране: Финансовият директор по поръчка се отличава с отлични умения за бюджетиране, прогнозиране и финансово моделиране. Той може да ви помогне да разработите подробни финансови прогнози, да оцените финансовото въздействие на различни бизнес стратегии и да планирате устойчив растеж.

  3. Управление на капитала: Ако обмисляте увеличение на капитала или търсите финансиране за разширяване на дейността си, финансовият директор по поръчка може да бъде безценен. Той може да съдейства за осигуряване на финансиране, оптимизиране на капиталовата структура и водене на преговори с банки или инвеститори, за да получите най-добрите условия.

  4. Управление на рисковете: Финансовите директори по поръчка са професионалисти в идентифицирането и намаляването на финансовите рискове. Те могат да ви помогнат да вземете проактивни решения, за да защитите финансовата стабилност и репутацията на компанията си.

  5. Оптимизиране на разходите: Тези специалисти са експерти в анализирането на разходите и намирането на възможности за тяхното намаляване, което води до повишаване на рентабилността на вашата компания.

Докато счетоводителите се фокусират върху историческите финансови документи и спазването на изискванията, финансовият директор по поръчка предлага финансова експертиза с поглед към бъдещето и стратегическа подкрепа, която би била от съществено значение за стимулирането на растежа, вземането на разумни финансови решения и максимизирането на цялостното финансово състояние на вашата компания.

  1. Спестяване на разходи: Финансовият директор по поръчка обикновено работи на непълно работно време или на база проект, което може да бъде по-рентабилно от наемането на финансов директор на пълен работен ден. Това е особено полезно за малки и средни предприятия, които може да нямат бюджет за финансов директор на пълен работен ден.
  2. Експертиза  Финансовите директори по поръчка обикновено са висококвалифицирани професионалисти със специализирани познания в областта на финансовото управление и стратегията. 
  3. Гъвкавост: Финансовите директори по поръчка могат да работят на базата на проект-по-проект или на непълно работно време, осигурявайки високо ниво на гъвкавост и мащабируемост, за нуждите на финансовото управление на компанията. Това позволява на компаниите да коригират използването на финансови и стратегически услуги според своите нужди и без ограниченията на служител на пълен работен ден.
  4. Стратегически фокус: Финансовите директори по поръчка могат да предоставят стратегически фокус върху финансовото управление на компанията, позволявайки на ръководителите да се съсредоточат върху основните си бизнес дейности. Това може да бъде от особена полза за компании, които са в период на растеж или преход, или които трябва да приоритизират определени стратегически инициативи.
  5. По-бързи резултати: Финансовият директор по поръчка може да оцени бързо финансовото състояние на компанията и да определи областите за подобрение. Той може да предостави приложими препоръки и да приложи промените по-бързо от служител на пълен работен ден, което може да доведе до постигане на по-бързи резултати и подобряване на финансовото представяне.

Ние сме тук, за да помогнем!

Защо да изберете нас?

Заради нашата способност да разглеждаме обективно цялата гама от бизнес и финансови операции в една компания. Ние сме квалифицирани да помогнем в много области на планиране, подобряване на операциите и вземане на решения.

Обективност

JT Business Group предоставя обективни и безпристрастни съвети, позволяващи на организациите да вземат информирани решения въз основа на непредубеден и основан на факти анализ.

Гъвкавост

JT Business Group предлага гъвкави решения, които могат да бъдат адаптирани към специфичните нужди на всяка организация. Това може да им помогне да постигнат целите си без нужда от постоянен персонал или дългосрочни договори.

Рентабилни решения

JT Business Group предлага рентабилни решения, които могат да помогнат на организациите да постигнат целите си без необходимост от допълнителни вътрешни ресурси.

Експертиза

JT Business Group предлага богата експертиза и опит, предоставяйки на организациите достъп до специалисти, до най-новите инструменти, технологии и най-добри практики, които могат да им помогнат да постигнат целите си.

icon only

абонирайте се за актуални новини.

Бюлетин

Не пропускайте да се запознаете с актуалните новини, ексклузивните оферти и информация от вътрешни източници. Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте нашето подбрано съдържание не повече от два пъти месечно.

Просто въведете имейла си по-долу и се присъединете към нашата общност от практични абонати.

;
Verified by MonsterInsights