Аутсорсинг

Изнесеното счетоводство е услуга, която предоставя пълен счетоводен отдел за малкия бизнес. Счетоводният отдел се занимава с ежедневните транзакции, дължимите сметки, вземанията, заплатите, финансовото отчитане на управлението и много други услуги. 

Защо да аутсорсвам?

0 %

Посветен акаунт мениджър

0 %

Подкрепа

0 %

Отчети в реално време

0 %

Сигурност и съответствие

ПРЕДИМСТВА ОТ АУТСОРСИНГ НА СЧЕТОВОДСТВОТО

Много компании аутсорсват бизнес процеси. Възможно е вече да сте възложили своя процес на изготвяне на заплати, така че сте запознати с някои от общите предимства на аутсорсинга. Изнесеното счетоводство има подобни предимства, както и много други:

 • Спестяване на разходи: Аутсорсингът на счетоводни функции може да бъде рентабилен, тъй като елиминира необходимостта от наемане на счетоводен персонал на пълен работен ден, което може да бъде скъпо. Аутсорсингът позволява на бизнеса да плаща само за услугите, от които се нуждае, когато има нужда от тях.

 • Експертиза: Възлагането на счетоводни функции на специализирани фирми може дава на бизнеса достъп до екип от висококвалифицирани и опитни счетоводители. Тези професионалисти имат сериозно разбиране на счетоводните принципи и най-добрите практики, което може да помогне на бизнеса да взема по-добри финансови решения.

 • Подобрена точност и ефективност: Счетоводните фирми, специализирани в изнесени счетоводни услуги, използват най-съвременен счетоводен софтуер и технологии, за да гарантират точност и ефективност в работата си. Това може да намали вероятността от грешки, измами и други счетоводни проблеми.

 • Съсредоточете се върху основните бизнес функции: Аутсорсингът на счетоводни функции позволява на ръководителя да се съсредоточи върху своите основни компетенции и стратегически цели, вместо да се тревожи за ежедневните финансови операции на своя бизнес.

 • Мащабируемост Изнесените счетоводни услуги могат да бъдат увеличени или намалени в зависимост от променящите се нужди на бизнеса. Това може да бъде особено полезно за малки предприятия, които може да нямат ресурсите да наемат счетоводен персонал на пълен работен ден.

 • Достъп до финансова информация в реално време: Аутсорсингът на счетоводни функции може да даде на бизнеса достъп до финансова информация в реално време, което може да бъде критично за вземане на информирани бизнес решения.

 • Съответствие: Възлагането на счетоводни функции на специализирани фирми може да гарантира, че бизнесът остава в съответствие с всички приложими счетоводни разпоредби и изисквания. Това може да намали риска от глоби и наказания за неспазване.

 

Три тенденции, които оформят света на аутсорсинга

Счетоводните практики са регулирани и наблюдавани, за да се осигури адекватна защита на данните на клиентите. Освен това от организациите ще се изисква да предприемат бързи мерки за защита срещу кражби на данни, хакове и нарушения на поверителността на данните. Освен това законите за сигурност на данните ще бъдат затегнати и организациите трябва да предприемат строги действия срещу източниците, които нарушават ценни данни. Основната задача за повечето счетоводители е да дадат приоритет на сигурността на данните, докато работят с клиенти. Те ще трябва да предприемат по-важни стъпки.

Облачното счетоводство се интегрира в повечето счетоводни фирми. То подобрява потребителското изживяване в света на счетоводството. Освен това, то не само насърчава мобилността и опростява дистанционната работа, но също така предлага широк набор от предимства. Ето няколко - подобрена сигурност и разширени опции за възстановяване на данни. Простотата на използване и лесната достъпност го правят още по-привлекателен за счетоводители и фирми. Това ще спомогне за установяването на гладки отношения с клиентите, като позволи сътрудничество и насърчаване на прозрачни операции. С помощта на облачното счетоводство има значително нарастване на аутсорсинг счетоводните услуги на ниска цена. Следователно облачното счетоводство предоставя лесен начин за достъп до финансови отчети в реално време. Освен това предлага счетоводни услуги на по-ниска цена.

Автоматизацията замени повечето ръчни процеси в счетоводната индустрия. Това е много ефективен метод. Но и повишава необходимостта от по-добри механизми за съответствие. Следователно счетоводителите, използващи този нов метод, трябва да гарантират, че отговарят на разпоредбите.

Основни причини за изнесено счетоводно обслужване

 • Повече от 50% намаляват разходите си
 • 47% решават проблеми с капацитета
 • 28% получават достъп до капитал от таланти
 • 57% се фокусират върху основните функции
 • 31% повишават качеството на услугите
 • 28% отговарят на критична бизнес нужда
 • 17% управляват бизнес средата
 • 17% разширяват и ускоряват организационната трансформация

Факти и цифри за счетоводните аутсорсинг компании

 • 29% от фирмите с 50 или по-малко служители е по-малко вероятно да изнесат в сравнение с 66% от фирмите с повече от 50 служители.
 • Основното предизвикателство, пред което са изправени малките предприятия при аутсорсинг, е липсата на паричен поток или капитал, последвано от трудностите при маркетинга и рекламата.
 • Около 78% от фирмите се чувстват положително относно своите аутсорсинг взаимоотношения.
 • Използването на модерни технологии за автоматизиране на досадни бизнес процеси.
 • Използване на софтуер за облачни изчисления за достъп до защитена информация в реално време.
 • Придобиване на набори от умения за допълване на съществуващите.

Ние сме тук, за да помогнем!

icon only

абонирайте се за актуални новини.

Бюлетин

Не пропускайте да се запознаете с актуалните новини, ексклузивните оферти и информация от вътрешни източници. Абонирайте се за нашия бюлетин и получавайте нашето подбрано съдържание не повече от два пъти месечно.

Просто въведете имейла си по-долу и се присъединете към нашата общност от практични абонати.

;